Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck eist duidelijkheid tijdens overgangsperiode

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck eist duidelijkheid tijdens overgangsperiode

Omdat Marc Coucke eerst nog KV Oostende moet verkopen vooraleer hij zijn voorzittersmandaat bij RSC Anderlecht kan opnemen, is er een transitieperiode gecreëerd om de overgang af te ronden. Coucke strijkt zo pas op 1 maart in het Astridpark neer, waardoor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck onduidelijke maanden in het verschiet heeft. Coucke maakte immers al snel duidelijk dat hij zich tijdens de komende wintertransfermercato nog niet met de Anderlechtse transferwinkel wil bemoeien en dat terwijl Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck al meermaals liet verstaan op versterking te zitten wachten. Van Holsbeeck eist dan weer duidelijkheid en steun van de raad van bestuur vooraleer er voortgewerkt kan worden. “Ik beslis niets meer zolang ik niet gesteund word door de bestuursleden”, liet HVH duidelijk verstaan.

“Iemand zal dus de eindverantwoordelijkheid moeten opnemen, maar wie zal dat zijn? Wie geeft er mij een enveloppe om de transfermarkt op te gaan? Waarmee kunnen we werken? Ik wil weten aan wie ik verantwoording moet afleggen. Vroeger was dat aan Roger Vanden Stock, maar met de overname van de club is dat veranderd. Ik beslis niet meer of we twee miljoen euro op tafel zullen leggen voor een aanvaller. Om deze periode te overbruggen zouden we een overgangscommissie moeten opzetten.”

Ook Van Holsbeecks toekomst in het Astridpark is na de overname onduidelijk. Voordien had hij altijd medio 2020 vooropgesteld als ultieme datum voor zijn afscheid, maar momenteel is het nog niet duidelijk wat zijn rol zal zijn in het toekomstige organigram. Er zijn geruchten dat Coucke zijn sportdirecteur Luc Devroe vanuit Oostende zou meenemen naar de hoofdstad en ook Michaël Verschueren wordt genoemd als de toekomstige manager van de club.

bron: Belga