VIDEO. Deze oude hond heeft zijn eigen kerstlift

Deze oude hond heeft zijn eigen kerstlift
YouTube / Curlykidlife

Het baasje van een 16 jaar oude Jack Russell heeft een kerstlift gebouwd voor zijn trouwe vriend. De lift dient als hulpmiddel om de trap op en af te geraken. Door heel wat gezondheidsproblemen is dat moeilijk voor het huisdier.

De hond Timmie kampt met arthritis en is dus niet meer zo goed te ‘poot’. Daardoor geraakt de viervoeter nog maar moeilijk de trap op en af. Zijn baasje Duncan Evans bedacht een geniale oplossing.

Kerst-slee-lift

“De trap is te steil voor Timmie. Als hij te vaak naar boven en beneden zou lopen, zou het hem uiteindelijk te veel worden. Dan zou ik hem de rest van zijn leven moeten dragen. Daarom stelde ik mezelf de vraag: speel ik op veilig en maak ik het simpel of ga ik er volledig voor en maak ik er het beste van?”, legt Evans uit in Metro UK. De grafisch ontwerper koos duidelijk voor de tweede optie en ontwierp een speciale lift in kerstthema.

In het begin was het moeilijk voor Timmie, maar na wat oefening lukt het hem nu zelfs zelfstandig de lift te gebruiken. Door zijn leeftijd kampt het huisdier met heel wat gezondheidsproblemen. De lift maakt zijn leven veel gemakkelijker.

My son and I 〰 ? @boytimmie ? @curlykidlife

A post shared by Duncan Evans (@curlykidlife) on