Anderlecht kiest Coucke als nieuwe eigenaar

Marc Coucke is de nieuwe eigenaar van Anderlecht
Belga / K. Desplenter

Marc Coucke is de nieuwe eigenaar van RSC Anderlecht. De voorzitter van KV Oostende kreeg de voorkeur op Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens, de andere kandidaat-overnemers.

Je kan het gerust een onverwachte wending noemen. Terwijl iedereen ervan uitging dat de overname van de recordkampioen een duel was tussen het kamp-Vandenhaute en het kamp-Gheysens, is het derde hond Marc Coucke  die met de buit gaat lopen. Helemaal rond is de deal nog niet, maar de aandeelhouders gaan de onderhandelingen enkel nog met de flamboyante ondernemer verderzetten.

“De Raad van Bestuur heeft alle ontvangen biedingen grondig bestudeerd”, luidt de officiële versie. “Na dit onderzoek heeft de RVB unaniem besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met de heer Marc Coucke. In het kader van dit akkoord blijven enkele aandeelhouders aan boord om de verankering van de club te verzekeren. Het doel blijft om de onderhandelingen af te handelen voor het einde van het jaar.”

Vooral aan de kust sloeg het nieuws in als een bom. Coucke is voorzitter en eigenaar van KV Oostende, maar in ons land is het niet toegelaten om twee clubs te bezitten. Hoe het verder moet, zal de komende dagen blijken. Coucke belooft alvast dat hij KVO niet zomaar laat vallen.

“Oostende club van mijn hart”

“Oostende is de club van mijn hart”, klinkt het. “Ik ben sinds mijn vijfde al supporter en dat zal uiteraard altijd zo blijven. We zullen er hoe dan ook voor zorgen dat KV Oostende verder kan worden uitgebouwd, met extra verankering die past bij het profiel en de ambities van de club.”

Huidig Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock is erg tevreden met de keuze voor Coucke. “Samen met de aandeelhouders die aan boord blijven, biedt Coucke de beste garantie op een succesvolle toekomst, waarin RSC Anderlecht het hoogste doel zal kunnen nastreven in België en een rol van betekenis zal blijven spelen in Europa.”

“De nieuwe eigenaars hebben me overtuigd dat ze écht begaan zijn met de toekomst van deze club, zijn jeugd, zijn spelers, zijn medewerkers en – zeker niet onbelangrijk – zijn supporters. Zowel hun sportieve visie als hun financiële draagkracht laten het beste verhopen.”

Vrijdagnamiddag geven Vanden Stock en Coucke samen meer uitleg.