VAB verwacht druk verkeer op lokale wegen richting wintersportgebieden

VAB verwacht druk verkeer op lokale wegen richting wintersportgebieden

Vrijdag begint in België de kerstvakantie. Een groot deel Belgen trekt naar het buitenland voor de zon, sneeuw of een stedentrip. Doordat de kerstdagen in het eerste weekend vallen, verwacht VAB echter vooral het tweede weekend van de kerstvakantie druk verkeer. De avondspits op vrijdag 22 december zal vroeger op gang komen, waarschijnlijk al rond 14.00 uur. Ook op zaterdag 23 december en zaterdag 30 december verwacht VAB druk verkeer richting het zuiden.

Het drukste moment van de kerstvakantie zal plaatsvinden op zaterdag 31 december, aangezien vele Belgen kiezen om de tweede week op wintersportvakantie gaan. Het drukke verkeer zal zich voornamelijk situeren op de smalle toegangswegen richting de skigebieden.

In Frankrijk verwacht VAB niet alleen druk verkeer op vrijdag 22 december – vooral in de regio rond Parijs tussen 15.00 uur en 22.00 uur, maar vooral op zaterdag 23 en zaterdag 30 december op de wegen naar de wintersportgebieden. Het drukste verkeer verwacht VAB op deze twee zaterdagen in de Alpenregio tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Vooral op de laatste kilometers richting de wintersportplaatsen (bergwegen) loopt de reistijd vaak flink op. Terugkerend verkeer mag drukte verwachten op zaterdag 30 en zaterdag 6 januari. De knelpunten zijn vooral de lokale wegen richting wintersportgebieden in de Alpen.

Ook in Duitsland begint dit weekend de kerstvakantie op vele plaatsen, in sommige delen van het land zelfs al op donderdag en vrijdag. VAB verwacht al vanaf donderdagmiddag 21 december druk verkeer op de wegen vanuit de grote steden richting skigebieden. Ook voor het terugkerend verkeer verwacht VAB drukte op zaterdag 29 december en zaterdag 6 januari tussen 10.00 uur en 17.00 uur. In Oostenrijk wordt het druk richting skigebieden op vrijdag 22 december en zaterdag 23 en 30 december.

bron: Belga