FA schorst Manuel Lanzini (West Ham) voor twee wedstrijden na schwalbe

FA schorst Manuel Lanzini (West Ham) voor twee wedstrijden na schwalbe

De Engelse voetbalbond (FA) heeft de Argentijn Manuel Lanzini een schorsing van twee speeldagen opgelegd voor “het misleiden van de scheidsrechter” in de partij van vorige zaterdag bij Stoke City (0-3). De middenvelder is, na Everton-spits, Oumar Niasse de tweede speler die bestraft wordt door de dit seizoen opgerichte schwalbecommissie. De 24-jarige Lanzini liet zich zaterdag, tijdens de Premier League-wedstrijd bij Stoke City, na 18 minuten vallen in de zestien na een tackle van de Nederlandse verdediger Erik Pieters. Scheidsrechter Graham Scott kende West Ham een penalty toe voor de tuimelperte, maar achteraf bleek dat Lanzini niet geraakt werd. Uit die strafschop scoorde kapitein Mark Noble de 0-1 voor West Ham.

Oumar Niasse, de Senegalese aanvaller van Everton, was eind november de eerste speler in de Premier League die te maken kreeg met de schwalbecommissie. Niasse liet zich vallen in het duel van de Toffees bij Crystal Palace, hetgeen eveneens een strafschop opleverde. Hij werd voor twee duels geschorst. In oktober was Shaun Miller, aanvaller van vierdeklasser Carlisle United, de eerste speler in Engeland die gestraft werd door het panel.

West Ham en Lanzini ontkenden de aanklacht en gingen in beroep, maar dat werd afgewezen door de onafhankelijke commissie. Lanzini mist zo de kwartfinale van de League Cup van later vanavond (om 20u45) bij Arsenal en de competitiewedstrijd van zaterdag, thuis tegen Newcastle.

bron: Belga