Dit is het populairste kerstlied aller tijden

Dit is het populairste kerstlied aller tijden
Foto Pixabay

Met Kerstmis in zicht kunnen we onmogelijk ontsnappen aan de vele kerstliedjes. Presentator Richard Osman wilde te weten komen welk nummer het populairst is en organiseerde de World Cup of Christmas Songs. Er kwam een opvallende winnaar uit de bus.

De Britse presentator Richard Osman lanceerde de wedstrijd op zijn Twitterpagina. Na een afvalrace behaalden twee songs de finale. De finale ging tussen ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘Fairytale of New York’ van de Ierse folkpunkband The Pogues.

‘Fairytale of New York’

De spannende strijd werd gewonnen door het nummer ‘Fairytale of New York’. Het lied dateert uit 1978 en klinkt bij ons waarschijnlijk niet onmiddellijk bekend in de oren. Bij de Britten is het wel een oorwurm. Dat is eigenlijk vrij opvallend en ironisch, want het was in eerste instantie een parodie op de typische kerstsongs. De tekst bevat heel wat ongepast taalgebruik en verwijzingen naar alcohol en drugs.

De uitslag was zeer nipt. The Pogues behaalden 51% van de stemmen tegenover 49% voor Wham!. In totaal deelden 17.000 mensen een stem uit in de finaleronde.