Zij werden aangeworven bij de FOD Financiën in 2017

« De loopbaanmogelijkheden gaven de doorslag »

Kelly De Wilde, 35 (links),
financieel deskundige, Algemene Administratie van de Fiscaliteit – Centrum Particulieren

Waarom ben je bij de FOD Financiën gaan werken?

Na 16 jaar dienst bij de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen besloot ik om op 1 augustus 2017 voor de FOD Financiën te gaan werken. De loopbaanmogelijkheden gaven de doorslag. Ik begin nu op bachelorsniveau en hoop door te groeien naar universitair niveau.

Wat is jouw taak?

Ik controleer aangiften in de personenbelasting, geef inlichtingen en beantwoord vragen van de burgers in de Frontoffice.

Wat is er leuk aan je job?

Het gevarieerde werk: telefoons beantwoorden, Frontoffice, mails versturen en dossiers behandelen. Dat creëert een gezellige drukte op kantoor met een gezamenlijk doel: het werk zo goed mogelijk uitvoeren en alle deadlines halen. Een ander pluspunt is de mogelijkheid om flexibel te werken.


« Elke dag is anders »

Hannelore Vercruysse, 25 (midden),
Attaché dossierbeheerder, Algemene Administratie Patrimoniumdocumentatie – Dienst Strategische Ondersteuning

Waarom ben je bij de FOD Financiën gaan werken?

Dankzij de positieve verhalen van medewerkers van de FOD Financiën en de kans die men mij bood. Ik heb namelijk nog geen werkervaring. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing!

Wat is jouw taak?

Ik ben, samen met mijn leidinggevende, verantwoordelijk voor het opstellen van day-to-day’s, interne mobiliteiten, promoties, bevorderingen, … We houden rekening met de personeelsnoden binnen onze administratie om de aangereikte budgetten zo goed mogelijk te spenderen.

Wat is er leuk aan je job?

Het leuke aan mijn job is dat elke dag er anders uit ziet. Er komt altijd wel één of andere verrassing uit de bus.


« We streven naar een zo correct mogelijke aangifte »

Willy Vandendriessche, 28 (rechts),
Attaché, Algemene Administratie Fiscaliteit, Particulieren – Controle

Waarom ben je bij de FOD Financiën gaan werken?

Ik was op zoek naar een job met veel uitdaging, maar met een goede balans tussen werk en privé. Doorgroeimogelijkheden zijn voor mij ook belangrijk.

Wat is jouw taak?

Ik voer verschillende controleopdrachten uit bij particulieren, bijvoorbeeld op de ingebrachte beroepskosten, aangifte van buitenlandse inkomsten, meerwaarden… Uiteraard worden de belastingplichtigen betrokken bij deze controles. Op deze manier streven we naar een zo correct mogelijke aangifte.

Wat is er leuk aan je job?

Vooral de diversiteit aan controleopdrachten vind ik heel fijn. Saai is het dus zeker niet. En natuurlijk mag ik mijn fantastische collega’s niet vergeten! Zonder hen zou het niet hetzelfde zijn.


Ontdek de voordelen van werken bij de FOD Financiën op www.jobfin.be