WB veldrijden Namen – Wereldkampioen Wout van Aert wint met overmacht

WB veldrijden Namen - Wereldkampioen Wout van Aert wint met overmacht

Wout van Aert (Crelan-Charles) heeft vandaag op indrukwekkende wijze de Citadelcross in Namen gewonnen, de zesde wereldbekerveldrit van het seizoen. De wereldkampioen reed op het loodzware modderparcours al in de eerste van negen ronden weg van de concurrentie en hield die koppositie vervolgens de hele wedstrijd vast. Aan de streep had Van Aert een voorsprong van 1:04 op Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions). De Nederlander Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) kwam in de slotronde ten val en moest tevreden zijn met de derde podiumplaats, op 1:06 van zijn grote rivaal.

Voor de 23-jarige Van Aert is het zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen. Vorige maand mocht hij juichen in het Duitse Zeven. De vier eerste wereldbekermanches gingen naar Mathieu van der Poel. Die blijft met een comfortabele voorsprong leider in de tussenstand.

Voor Wout van Aert is het zijn eerste zege in Namen. In 2015 en 2016 moest hij telkens Van der Poel voor zich dulden.

Dinsdag 26 december staat met de GP Eric De Vlaeminck in Heusden-Zolder de zevende wereldbekercross op het programma. Daarna volgen nog manches in het Franse Nommay (op 21 januari) en het Nederlandse Hoogerheide (op 28 januari).

bron: Belga