Sportgala 2017 – Nafi Thiam: “Elke prijs blijft me plezier doen”

Sportgala 2017 - Nafi Thiam: "Elke prijs blijft me plezier doen"

Voor Nafissatou Thiam is het een zeer mooi einde van het jaar aan het worden. Zaterdag werd ze ook nog eens voor de derde keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. “Maar het went niet”, liet Thiam optekenen. “Elke prijs blijft me plezier doen.” “Het is een schitterend jaar geweest”, opende de Naamse. “Nog veel beter dan ik had gehoopt. Ik had aan het begin van het jaar nooit geloofd dat ik 7.000 punten zou halen in Götzis en ook nog eens wereldkampioen zou worden. Hopelijk blijft het allemaal duren.”
Ook haar coach Roger Lespagnard viel in de prijzen op het gala als Coach van het Jaar. “We vormen een hecht team”, aldus Thiam. “Roger is iemand die nooit de aandacht zal opzoeken. Ik ben heel blij voor hem.”
Ook over Sportman van het Jaar David Goffin was Thiam lovend. “Ik heb zijn wedstrijden niet gezien, maar ik volg zijn resultaten wel. In hetzelfde toernooi Nadal en Federer kloppen is zee sterk. We hebben in België voor zo’n klein land veel grote sporters.”
Na Thiam eindigde de piepjonge Nina Derwael (17) als tweede in de verkiezing. Ze oogstte dan ook de bewondering van Thiam. “Ik vind het heel knap wat ze op haar 17de al presteert. Ik wens haar veel succes in de toekomst.”

bron: Belga