Mathieu van der Poel wint Scheldecross

Mathieu van der Poel wint Scheldecross

De Nederlander Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft vandaag in Antwerpen de Scheldecross gewonnen, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. In dat klassement verstevigt hij zijn leidersplaats. De Europese kampioen haalde het op Linkeroever, net als vorig jaar, voor wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Charles). Die maakte na enkele weken afwezigheid zijn comeback in het veld.

De tenoren reden met zijn tweeën vooruit toen Van Aert, zeven ronden voor het einde, een stuurfout maakte. Hij moest zijn Nederlandse rivaal laten gaan maar kon de kloof, in de op twee na laatste ronde, na een inhaalrace toch opnieuw dichten.

Het duo leek te gaan sprinten voor de dagzege, maar in de laatste ronde plaatste Van der Poel een ultieme versnelling en kon Van Aert zo toch opnieuw lossen. De 22-jarige Van der Poel, die ook de drie vorige manches van de DVV Trofee won, had aan de streep enkele seconden voorsprong op Van Aert.

Laurens Sweeck eindigde als derde op ruim een minuut van Mathieu van der Poel.

Op donderdag 28 december staat in Loenhout met de Azencross de zesde manche van de DVV Trofee op het programma. Daarna volgen nog de GP Sven Nys in Baal (op 1 januari) en de Krawatencross in Lille (op 10 februari).

bron: Belga