Cant boekt record met Scheldecrossoverwinning

Cant boekt record met Scheldecrossoverwinning

Sanne Cant zette dankzij haar vierde overwinning op rij een record neer in de Scheldecross. Het is meteen ook de 99ste zege in haar carrière, de 100ste lonkt. “Namen? Dat zou wel heel speciaal zijn”, zegt ze, “ik heb daar nog nooit potten gebroken. Ik zal er al heel blij zijn met een plaats dichtbij het podium.” “Het was heel plezant vandaag om hier te crossen”, zegt ze, “het was een echte thuismatch. Ik heb 12 jaar in Wijnegem gewoond, het voelde wel goed om hier zo fel aangemoedigd te worden.” Cant wachtte tot de laatste ronde en zelfs tot in de laatste honderden meters. “Het had niet veel zin om hier een ganse cross 15 seconden voorop te rijden. Morgen is het in Namen opnieuw cross en het was beter om hier een beetje de kat uit de boom te kijken. Dat hangt natuurlijk ook af van je gevoel tijdens de cross en het leek me beter hier wat te wachten. Ik weet dat ik in de laatste ronde nog een versnelling uit de benen kan schudden en dat probeerde ik hier ook uit te spelen. Soms draait dat goed uit, soms slecht, vandaag draaide het goed uit. Ik besloot gewoon op die strook door het slijk mijn kans te gaan.”

Morgen kan ze in Namen haar 100ste profzege pakken. “Dat zou wel heel speciaal zijn”, lacht ze, “dat ik net daar die 100ste zou pakken. Dat zou heel straf zijn, op een parcours dat me niet echt ligt. Ik zal al heel blij zijn als ik dichtbij het podium kan eindigen. Ik verwacht niet te veel van die cross en ik start er niet met dezelfde instelling als andere wedstrijden. Ik zie wel waar ik uitkom. Andere jaren hoopte ik altijd op een mooie uitslag, lagen mijn verwachtingen misschien iets te hoog en dan zakte half cross vaak de moed me in de schoenen. Als ik nu met minder ambitie start en het gevoel ‘we zien wel’, dan valt het misschien allemaal best wel mee zondag.”

Compton moest vrede nemen met een tweede plaats, maar vergrootte wel haar voorsprong in het algemeen klassement van de IJsboerke Ladies Trophy. De Amerikaanse telt 3:37 op Nikki Brammeier en 4:11 bonus op Helen Wyman.

bron: Belga