Belgen in het buitenland - Depoitre scoort opnieuw, Hazard blinkt niet uit als diepe spits

Chelsea, met Eden Hazard opnieuw in de spits, heeft zaterdag met 1-0 van Southampton gewonnen op de achttiende speeldag van de Premier League. Laurent Depoitre kwam tot scoren voor Huddersfield. Chelsea begon thuis tegen Southampton met twee van zijn vier Belgen in de basis. Sterkhouders Thibaut Courtois en Eden Hazard mochten starten, Michy Batshuayi begon op de bank, Charly Musonda zat niet in de wedstrijdkern. Hazard moest opnieuw diep in de spits gaan postvatten, maar het was ploegmaat Marcos Alonso (45+3.) die net na de rust de score opende. Na heerlijk combinatievoetbal leek Hazard middenin de tweede helft toch te scoren, maar het doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel. De Rode Duivel mocht daarna (73.) gaan rusten.

Laurent Depoitre ging met Huddersfield Town op bezoek bij het Watford van Christian Kabasele, dat er zwaar van langs kreeg. Elias Kachunga opende al na zes minuten de score en Aaron Mooy (23.) verdubbelde middenin de eerste helft de voorsprong. Bij Watford moest Troy Deeney al na 33 minuten naar de kant met rood. Kort na de rust maakte Laurent Depoitre (50.) de 0-3, zijn vierde van het seizoen. Hij pikte een verloren bal op net buiten de zestien, sneed naar binnen en knalde onhoudbaar tegen de netten. Vanaf de 61e minuut moest ook Huddersfield met zijn tienen verder toen Jonathan Hogg zijn tweede geel pakte. Abdoulaye Doucoure (68.) scoorde nadien nog tegen voor Watford, een minuut voor tijd pikte Mooy op strafschop nog een tweede goaltje mee.

Bij seizoensrevelatie in de Premier League Burnley, dat op bezoek ging bij Brighton & Hove Albion, stond Steven Defour gewoontegetrouw in de basis. Het werd 0-0, Defour moest na 68 minuten naar de kant.

Adnan Januzaj ging in de Primera Division met Real Sociedad op bezoek bij Athletic Bilbao. De Rode Duivel startte in de basiself, en ging vijf minuten voor tijd naar de kant. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten.