Advocaat van prins Laurent wil zich verdedigen voor parlement

Advocaat van prins Laurent wil zich verdedigen voor parlement

De advocaat van prins Laurent heeft vandaag een brief naar de voorzitter van de Kamer gestuurd om hem te vragen “de rechten van de verdediging na te leven” door de advocaat de mogelijkheid te geven “zich schriftelijk en mondeling te verdedigen” voor het parlement. Dit heeft de advocaat, Laurent Arnauts, aan Belga gezegd. Het kabinet van premier Charles Michel maakte gisteren bekend dat de federale regering aan de Kamer zal voorstellen de dotatie van de jongere broer van koning Filip met 15 procent te verlagen in 2018. De verlaging is een sanctie na de omstreden deelname van de prins aan een receptie op de ambassade van China. De dotatie zou met 46.000 euro verlaagd worden. Laurent Arnauts vindt die sanctie buiten proportie.

De advocaat vindt ook dat de rechten van de verdediging onvoldoende nageleefd werden. Hij kon pas gisterenavond kennisnemen van de argumenten waarmee de advocaat van de federale regering reageert op zijn inleidende memorie, die hij op 25 september indiende. Zo werd over een sanctie beslist zonder dat meester Arnauts op de advocaat van de regering kon repliceren.

De raadsman bekijkt de mogelijkheden om in beroep te gaan, maar wacht vooral op “de houding van het parlement”, dat het laatste woord heeft over de sanctie. Hij vraagt aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke de kans uitleg te geven aan het parlement.

bron: Belga