Eurostadion: Michel hekelt “verzinsels” van Brussels minister-president Vervoort

Eurostadion: Michel hekelt "verzinsels" van Brussels minister-president Vervoort

De federale regering is niet mee verantwoordelijk voor het Eurostadion-débacle. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) wees onder meer het federale niveau met de vinger in een interview in La Dernière Heure, maar premier Charles Michel doet die verhalen af als “verzinsels”. De UEFA maakte vorige week bekend dat Brussel geen gaststad wordt voor het EK voetbal in 2020, omdat er nog te veel onzekerheid bestaat rond het Eurostadion-project, dat maar niet rond lijkt te geraken. Vervoort wijst onder meer de Belgische voetbalbond, Bart Verhaeghe en de federale regering met de vinger. “Premier Michel heeft nooit iets gedaan in dit project, omdat N-VA nooit zou aanvaard hebben dat de federale regering het dossier overneemt”, zei hij. De Brusselse minister-president wil ook dat het federale niveau het dossier overneemt.

“Ik betreur de verzinsels van de minister-president”, reageert premier Michel. “Als het dossier zo ongelooflijk belangrijk is in de ogen van de Brusselse regering, waarom heeft ze dan in drie jaar tijd nooit om advies of hulp gevraagd”, zegt hij aan Belga.

Het dossier moet voor Michel hoe dan ook in Brussel blijven. Het is aan de Brusselse regering om de keuze voor een locatie buiten de hoofdstad, en dan nog voor een stadion dat te groot is en zonder gastvoetbalclub zit, te verdedigen, vindt hij.

Michel blijft wel beschikbaar “om een constructieve rol te spelen” mocht het gewest de zaak op de agenda van het Overlegcomité zetten, herhaalde hij.

bron: Belga