Sp.a betreurt dat oppositie niet werd betrokken bij energiepact

Sp.a betreurt dat oppositie niet werd betrokken bij energiepact

Sp.a zal zich constructief opstellen rond het Energiepact, maar betreurt dat de oppositie niet werd betrokken bij de totstandkoming. Het gaat immers over een plan dat deze legislatuur ver overstijgt. De vier ministers van Energie in ons land hebben een akkoord bereikt over het interfederaal Energiepact. Het pact omvat de grote beleidslijnen voor de toekomst van het Belgische energie- en klimaatbeleid tot 2050. “We hebben ons altijd als een constructieve partner opgesteld en we zullen dat in de toekomst blijven doen”, zeggen sp.a-parlementsleden Karin Temmerman en Rob Beenders. “De toekomst is aan de hernieuwbare energie en energiebesparing. Ons land kan daarin niet ambitieus genoeg zijn. Het gaat tenslotte over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”

Sp.a betreurt wel de manier waarop het Energiepact tot stand is gekomen. “Dat is een ambitie die ver over de volgende verkiezingen heen reikt. Om dit te realiseren hadden de vier energieministers niet enkel hun regeringspartijen maximaal moeten betrekken maar ook de oppositiepartijen en het middenveld”, zegt Rob Beenders.

De oppositiepartij roept N-VA op de wens om de kerncentrales langer open te houden op te bergen. Enkel als dat zeker is kunnen de noodzakelijke investeringen in hernieuwbare energie gebeuren en kunnen we onze klimaatdoelstellingen halen.

bron: Belga