Salah Abdeslam tijdens proces in gevangenis van Vendin-le-Vieil

Salah Abdeslam zal tijdens het proces over de schietpartij in de Driesstraat in Vorst tijdelijk worden overgeplaatst naar de gevangenis van Vendin-le-Vieil, ten zuidwesten van Rijsel. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron dicht bij het onderzoek. Het proces voor de correctionele rechtbank van Brussel start volgende week maandag. De overplaatsing betekent niet dat er iets zal worden gewijzigd aan zijn gevangenisregime, zegt de woordvoerder van het ministerie van Justitie, Youssef Badr. Maar hij bevestigt noch ontkent de plek waar Abdeslam naar wordt overgeleverd. Al gaat het wel om een “Franse penitentiaire inrichting in de buurt van België”.

Het hof van beroep van Parijs had eind november ingestemd met de “tijdelijke overdracht” van de 28-jarige terreurverdachte Salah Abdeslam aan België. Abdeslam verblijft momenteel nog in een zwaarbewaakte gevangenis in de Parijse voorstad Fleury-Mérogis. De gevangenis van Vendin-le-Vieil ligt op een 130-tal km van Brussel.

Abdeslam is de enige verdachte die de bloedige aanslagen in Parijs van november 2015 heeft overleefd. Daarbij kwamen 130 mensen om het leven.

Bron: Belga