Jeroen Piqueur (Optima Bank) betwist zijn aanhouding en de timing ervan

Jeroen Piqueur (Optima Bank) betwist zijn aanhouding en de timing ervan

Jeroen Piqueur betwist de beschuldigen in het onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank en hij begrijpt niet waarom hij na anderhalf jaar plotseling in de cel moet. Dat werd vernomen bij zijn advocaat Raf Verstraeten. Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden. Jeroen Piqueur werd afgelopen nacht urenlang ondervraagd en deze morgen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het gaat om aanhoudingen in het onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank, waarbij er sprake is van misbruik van vennootschapsgoederen.

Advocaat Raf Verstraeten treedt op voor vader en zoon Piqueur, maar niet voor de dochter. “Jeroen Piqueur betwist de strafrechtelijke verwijten die hem worden gemaakt. Hij zal klaar zijn om daarover een grondig debat te voeren voor de rechtbank, maar hij begrijpt niet dat nu sprake zou zijn van hetgeen de wet vereist om iemand aan te houden, namelijk een volstrekte noodzakelijkheid voor de openbare veiligheid. Hij zal dus de aanhouding betwisten”, zegt Verstraeten.

Jeroen, Ruben en Rebecca Piqueur verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Gent, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

bron: Belga