31 mensen opgepakt voor verschillende rellen in Brussel

31 mensen opgepakt voor verschillende rellen in Brussel

De Brusselse politie heeft al 31 mensen kunnen oppakken die betrokken waren bij de verschillende rellen aan de Beurs, het Muntplein en de Louizalaan. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een aantal andere relschoppers werden al geïdentificeerd maar nog niet opgepakt. “De verschillende onderzoeken worden actief voortgezet, er zullen nog arrestaties volgen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. Op 11 november kwam het aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust. Voor die feiten kon de politie al 24 mensen arresteren. “Het gaat om tien meerderjarigen, van wie er één onder aanhoudingsbevel werd geplaatst, zes een rechtstreekse dagvaarding kregen voor de zitting van 5 januari en één een rechtstreekse dagvaarding voor de zitting van 19 januari”, zegt de parketwoordvoerder. “We hebben ook 7 minderjarigen kunnen oppakken.”

Op woensdag 15 november liep het bezoek van de Franse social media-ster Vargasss92 ook uit op rellen. “Hier staat de teller op 10 arrestaties, negen minderjarigen en één meerderjarige”, aldus het parket.

Op 25 november ontaardde een betoging tegen de slavernij in Libië dan in rellen op de Louizalaan. Voor die feiten zijn drie minderjarigen en één meerderjarige opgepakt.

Een zestiental andere relschoppers zouden ook al geïdentificeerd zijn maar nog niet opgepakt, terwijl van 14 personen intussen wel de identiteit gekend is maar nog niet duidelijk is welke rol ze gespeeld hebben bij de incidenten.

bron: Belga