Sneeuw zorgt bij De Lijn in de meeste provincies voor hinder

Sneeuw zorgt bij De Lijn in de meeste provincies voor hinder

Het winterweer verstoort de dienstverlening van De Lijn in alle provincies, behalve in Limburg. De hinder is het grootst in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, waar de vertragingen snel oplopen. “In de Vlaamse Ardennen rijden sommige bussen binnen, het is daar lokaal niet langer mogelijk om veilig te rijden. De bussen blijven zolang mogelijk rijden. De situatie op het terrein verandert snel en onze verkeersleiding volgt alles nauwgezet op”, klinkt het in een persbericht. In Antwerpen gaat het moeilijk in heel de provincie. De verkeersdrukte en de sneeuw zorgen overal voor vertragingen voor de bussen en trams, en die vertragingen lopen snel op.

Ook in Oost-Vlaanderen hebben alle bussen en trams vertraging, met de meeste hinder dus in de Vlaamse Ardennen. “Ondertussen zijn er wel bussen in de Vlaamse Ardennen binnen gereden omdat de reisweg onberijdbaar is. We volgen de toestand op de voet en proberen indien enigszins mogelijk de terugritten deze middag te verzekeren zodra mogelijk.”

In Vlaams-Brabant zijn er overal serieuze vertragingen, met de grootste hinder in de buurt van hellingen. Daar geraken de bussen moeilijk op of af.

In West-Vlaanderen zijn er overal vertragingen. De regio Brugge kent de grootste hinder: daar zijn de Katelijnebrug en de Balkonrotonde afgesloten.

Voor Limburg meldt De Lijn nog geen hinder, maar intussen is het er wel aan het sneeuwen. De situatie kan er dus snel veranderen, klinkt het.

bron: Belga