Luchtvaart verstoord door sneeuwval, ijspiste op Antwerpse Groenplaats ontruimd

Luchtvaart verstoord door sneeuwval

De sneeuwval zorgt overal in het land voor problemen. Op Brussels Airport zijn door de slechte zichtbaarheid vluchten vertraagd of afgeschaft. Volgens een woordvoerster van Brussels Airport zijn sinds deze ochtend al 90 vluchten vertraagd en 50 andere vluchten geannuleerd. Op de Groenplaats in Antwerpen is de grote ijspiste die daar sinds dit weekend staat vanochtend ontruimd door de zware sneeuwval. De zware sneeuwval zorgt ervoor dat het dak van de piste met een dikke laag sneeuw bedekt is en dat gewicht zorgt voor een onveilige situatie. De brandweer doet samen met de eigenaar pogingen om de sneeuw te verwijderen en ook de civiele bescherming is onderweg, met een hoogtewerker.

Intussen wordt op het Koningin Astridplein ook een andere overdekte attractie van het stadsfestival Winter In Antwerpen, de Diamond Dome, gemonitord op vlak van sneeuwval.

De Antwerpse brandweer is naar eigen zeggen ook druk in de weer met het sneeuw- en ijsvrij maken van verschillende tunnels en bruggen, waar het verkeer in de problemen komt omdat het de hellingen niet kan oprijden. “We hebben echter net als iedereen moeite om snel ter plaatse te geraken”, klinkt het.

De sneeuwval zorgt ook voor problemen op Brussels Airport. Door de slechte zichtbaarheid zijn vluchten vertraagd of afgeschaft. Teams van de luchthaven zijn bezig met het ijsvrij maken van de vliegtuigen, maar de zichtbaarheid blijft slecht. Reizigers krijgen de raad om goed op tijd te vertrekken. Ze kunnen bij de luchtvaartmaatschappij terecht voor meer info.

In de regio Dendermonde-Wetteren wordt dan weer de afvalinzameling stilgelegd. De beslissing valt kort nadat IVAGO, een andere grote Oost-Vlaamse afvalintercommunale, besloot alle ophalingen te onderbreken door het gevaarlijke winterweer.

bron: Belga