Verkiezingen 2018 – Groen gaat campagne voeren rond “menselijker, eerlijker en gezonder” beleid

Voor de lokale verkiezingen van volgend jaar zal de partij Groen campagne voeren rond de trefwoorden “menselijker, eerlijker, gezonder”. Dat heeft Groen-voorzitter Meyrem Almaci zondag gezegd in VTMNIEUWS. Groen komt op in een recordaantal gemeenten: voorlopig is er al sprake van 244 lokale lijsten, wat vijftien procent meer is dan in 2012. Almaci legt uit waarover gezonder en eerlijker voor haar gaat. “De twee blinde vlekken van deze regering zijn het gebrek aan klimaatambitie en het verhaal rond eerlijke fiscaliteit”, zei Almaci in VTMNIEUWS. “Menselijkheid gaat ook over de manier waarop we met elkaar omgaan”.
“Volgens ons is het mogelijk, kan het anders. Je hebt alternatieven voor het beleid dat vandaag geen werk maakt van een mobiliteitsbudget, toch wel heel veel mensen in de steek laat en we hebben daar eigen antwoorden op”, zegt Almaci. “We hebben nog een jaar tot aan de lokale verkiezingen. Heel veel mensen snakken naar meer ademruimte, letterlijk en figuurlijk. Dat is wat die slogan uitdraagt. Positiviteit, hoop en tegenover angst en wantrouwen”.
In de meeste gemeenten zal Groen onder eigen naam opkomen, op sommige plaatsen in kartel. In Gent en Antwerpen komt Groen samen met sp.a op. In Antwerpen gebeurt dat onder de noemer “Samen”. Dat kartel kende al een moeilijk moment in de saga rond de contacten van het stadsbestuur met bouwpromotor Land Invest. De aanval van lokaal sp.a-voorzitter en Samen-boegbeeld Tom Meeuws kwam als een boemerang bij hem terug. Meeuws gaf intussen aan dat hij een ‘inschattingsfout” maakte.
Volgens Almaci kan ‘Samen’ “wel tegen een stootje”. “Het gaat over de inhoud van die projecten, waar we vorig week eigenlijk bitter weinig antwoorden op hebben gekregen en waarover we echt op dezelfde lijn staan.” Groen gelooft niet “in grote hoogbouwprojecten die mensen als sardienen bijeensteken”, zei Almaci.

bron: Belga