N-VA Koksijde wil leefloners inzetten om sneeuw te helpen ruimen

De N-VA-afdeling Koksijde-Oostduinkerke wil dat leefloners kunnen meehelpen om sneeuw te helpen ruimen. Dat staat in een winterplan dat de afdeling op haar facebookpagina bekendmaakt. Zorgbehoevende personen die het voetpad voor hun huis niet zelf sneeuwvrij kunnen maken, kunnen in Koksijde terecht bij de Vrijwilligerswerking van het Koksijds Sociaal Huis. Na een telefoontje komt er zo snel mogelijk een vrijwilliger langs om de sneeuw te ruimen.
N-VA wil daar nu leefloners bij betrekken. “Wie een leefloon ontvangt in Koksijde zou ook ingeschakeld moeten bij de sneeuwtelefoon”, zegt lijsttrekker en Europarlementslid Sander Loones. “Zo gaan we voor begeleid gemeenschapswerk van leefloners. Meer plaatsen in onze gemeente zouden zo sneller sneeuwvrij kunnen worden gemaakt. En met doorgedreven gemeenschapsdienst kunnen we mensen met een leefloon activeren, en hen sneller een opstap bieden naar een reguliere job.”
N-VA maakt in Koksijde deel uit van de bestuursmeerderheid, samen met de burgemeesterslijst van Marc Vanden Bussche.
Gemeenschapsdienst voor leefloners is mogelijk op vrijwillige basis. De Kamer keurde daarover in juli van vorig jaar een wet goed.

bron: Belga