Druivencross – Pauline Ferrand-Prévot pakt de bloemen in Overijse

Druivencross - Pauline Ferrand-Prévot pakt de bloemen in Overijse

Pauline Ferrand-Prévot (Rabo Liv) heeft zondag de Druivencross op haar naam gebracht. Ze haalde het voor wereldkampioene Sanne Cant (IKO-Beobank) en Lucinda Brand (Sunweb). De organisatie in Overijse kon uitpakken met een mooi deelnemersveld: niet alleen wereldkampioene Sanne Cant was van de partij, ook de wereldkampioene van 2015 in Tabor Pauline Ferrand-Prévot, de Nederlandse Lucinda Brand, Katherine Compton en een rist andere toppers tekenden present op het sneeuw-en slijkparcours.
Het was Ellen Noble die de beste start nam en enkele lengtes nam op Sanne Cant en Lucinda Brand. Al snel moest de Amerikaanse haar snelle start bekopen en namen Cant en Brand de leiding over, maar ook Brammeier en Pauline Ferrand-Prévot, als laatste gestart, maar snel opgeschoven, en Compton waren niet ver. Brand maakte in de afdaling een schuiver en zou even de koppositie moeten afstaan in die eerste ronde, maar snel weer de aansluiting maken vooraan.
In de tweede ronde versnelde de wereldkampioene, al zat de Française wel op vinkenslag en nam ze ook Brand en Brammeier mee in haar spoor. Cant had een halve ronde lang enkele lengtes, maar alles zou vooraan weer bijeenklitten nadat Brand het gaatje dichtte. In ronde drie, en al meteen de voorlaatste, nam de Nederlandse even afstand, maar Ferrand-Prévot wist met gemak te volgen en nam de kop over. De Nederlandse maakte opnieuw een schuiver en zag de Française wegrijden. Met een voorsprong van vijftien seconden dook ze de slotronde in en gaf ze de koppositie niet meer af. In de strijd om de tweede plek vochten Cant en Brand een verbeten duel uit en het was Cant die aan het langste eind trok, Brand mocht als derde mee op het podium.

bron: Belga