Champions League – Welke topaffiches komen uit de bus in Engels getinte achtste finales?

Champions League - Welke topaffiches komen uit de bus in Engels getinte achtste finales?

Maandagmiddag (om 12u00) wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de achtste finales van de Champions League. Met nog een recordaantal van vijf Engelse teams in de trommel wordt de tweede ronde van het kampioenenbal er één met een Angelsaksisch tintje. Met een rond aantal van vijftien Belgen nog actief in de Champions League wordt het, bij gebrek aan Belgische teams in de tweede ronde, voor de Belgische voetballiefhebber opnieuw uitkijken naar landgenoten in buitenlandse loondienst.
Op de Chelsea-Belgen Courtois, Hazard, Batshuayi en Musonda na werden alle landgenoten ondergebracht in de eerste pot. Dat wil echter niet zeggen dat er in de tweede bokaal geen topteams zitten. Titelhouder Real Madrid, verliezend finalist Juventus en Bayern München slaagden er immers alledrie niet in hun groep te winnen en kwamen dus in de tweede pot terecht. Topaffiches met kanonnen uit de eerste bokaal als PSG (Meunier), FC Barcelona (Vermaelen), Manchester City (Kompany en De Bruyne) of Manchester United (Fellaini en Lukaku) lijken dan ook hoogstwaarschijnlijk. Ook Tottenham (Alderweireld, Vertonghen en Dembélé), Roma (Nainggolan) en Liverpool (Mignolet) zitten in de eerste pot.
Opvallend: Door de aanwezigheid van alle vijf de deelnemende Engelse teams in de achtste finales is de loting voor Chelsea, het enige Engelse team in de tweede pot, bijna overbodig. De Blues kunnen niet uitkomen tegen een team uit hetzelfde land (Man City, Man Utd, Liverpool, Tottenham) of tegen een team dat ze in de eerste ronde al bekampten (Roma). Zo blijven enkel Barcelona, Besiktas en PSG over als potentiële tegenstanders.
De heenwedstrijden van de achtste finales staan gepland op 13, 14, 20 en 21 februari. De terugwedstrijden op 6, 7, 13 en 14 maart.

. Pot 1: Tottenham (Eng), FC Barcelona (Spa), Manchester City (Eng), Besiktas (Tur), PSG (Fra), Manchester United (Eng), AS Roma (Ita), Liverpool (Eng)
. Pot 2: Real Madrid (Spa), Bayern München (Dui), Chelsea (Eng), FC Bazel (Zwi), Juventus (Ita), Sevilla (Spa), Shakhtar Donetsk (Oek), FC Porto (Por)

bron: Belga