Zomerakkoord: Groen teleurgesteld dat CD&V zich neerlegt bij veto’s tegen meer rechtvaardigheid

Zomerakkoord: Groen teleurgesteld dat CD&V zich neerlegt bij veto's tegen meer rechtvaardigheid

Oppositiepartij Groen is ontsteld dat er aan het Zomerakkoord van de regering-Michel ten gronde niets is veranderd. Fractieleider Kristof Calvo laat vandaag in een persbericht optekenen dat hij vooral teleurgesteld is in de houding van CD&V. “Dit is een politieke deal: gemarchandeer tussen vier partijen, geen inhoudelijk akkoord waar ons land beter van wordt. Na alle adviezen was er een kans om het Zomerakkoord eerlijker te maken, maar die kans wordt dus gemist”, zegt Kristof Calvo.

Calvo vindt het niet kunnen dat premier Charles Michel (MR) en zijn regering geen rekening houden met de adviezen van de Raad van State over onder meer de effectentaks en het onbelast bijklussen. “Ondanks de adviezen van de Raad van State en de budgettaire vraagtekens van het Rekenhof volhardt Michel in de boosheid.”

De groene politicus ziet met de verstrenging van de antimisbruikbepaling van de effectentaks wel een positief punt, al gaat het nog steeds om een “mini-bijdrage met te weinig effect”.

Dat regeringspartij CD&V vooral niet meer tegenwerk heeft geboden, stoort Calvo. “Met Groen zouden we wel echt een punt maken van een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en een echt mobiliteitsbudget voor alle werknemers. Met deze regering lukt dat blijkbaar niet en dat is doodjammer.”

bron: Belga