Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt zaterdagavond voor gladde wegen tijdens het tweede deel van de nacht. Het raadt weggebruikers aan om verplaatsingen vanaf middernacht en mogelijk ook zondagochtend uit te stellen. Volgens de weersvoorspellingen zal zaterdagnacht een nieuwe neerslagzone vanuit het zuidwesten het land binnenkomen. Dit zou in het hele land uit smeltende sneeuw en sneeuw bestaan, die volgens Wegen en Verkeer in combinatie met negatieve wegdektemperaturen voor gladde wegen kunnen zorgen.
De strooidiensten staan klaar om uit te rijden om de wegen vrij te houden waar en wanneer nodig, maar de gladheidsbestrijding belooft niet gemakkelijk te worden. “De neerslag kan het preventief gestrooide zout weer wegspoelen waardoor de wegen verraderlijk glad kunnen zijn. Gladde wegen zijn hierdoor niet altijd te vermijden”, luidt het.
Wegen en Verkeer raadt weggebruikers aan om verplaatsingen vanaf middernacht en mogelijk ook zondagochtend uit te stellen. “Indien men toch de baan op gaat, dan is voorzichtigheid zeker aangeraden. Pas het rijgedrag aan, rij niet te snel en houd voldoende afstand.”
Ook in Wallonië wordt gewaarschuwd voor gladde wegen tijdens de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend. Omdat er toch maar weinig vrachtwagens de baan opgaan, is er geen rijverbod voor het vrachtverkeer uitgevaardigd.

bron: Belga