Gouden Spike – Gouden Spike is voor Philip Milanov “grote motivatie”

Gouden Spike - Gouden Spike is voor Philip Milanov "grote motivatie"

Discuswerper Philip Milanov, heeft voor de tweede keer een Gouden Spike gewonnen. Zijn eerste gouden trofee won hij in 2015. Milanov is “heel tevreden over zijn constante seizoen”. “Het is één van mijn betere jaren, neen het beste jaar eigenlijk qua resultaten”, aldus de 26-jarige Bruggeling. “Die Gouden Spike is dus een mooie bevestiging, maar ook een grote motivatie voor mij.” Milanov stelde op het WK teleur met een veertiende plaats en uitschakeling in de kwalificaties, maar toonde zich doorheen het jaar wel regelmatig. Uiteindelijk beëindigde hij het eindklassement van de Diamond League als vierde, voldoende voor een tweede Gouden Spike. Milanov kijkt met een positieve blik terug op dit seizoen. “De overwinning in Shanghai was heel leuk. Natuurlijk heeft het EK een beetje teleurgesteld, dat gebeurt. Maar over het algemeen ben ik zeker tevreden.”
Philip Milanov combineert de topsport met zijn studies ‘digital arts and entertainment’. “Ik deel mijn jaar in twee en dat valt goed mee. Het is een studie die meer gericht is op het praktijkgedeelte met 3D en animatie enzo. Ik vind het heel tof om dat te kunnen combineren met atletiek.”
De winter heeft minder te bieden voor discuswerpers, daarom overbrugt Milanov deze periode met kracht- en loopoefeningen. “Ik ga sowieso al op stage voor drie weken, naar de warmte toe. Ik kan nog blijven discuswerpen in de winter, behalve dan wanneer het sneeuwt. Maar momenteel zijn het toch vooral fysieke oefeningen zoals lopen en krachttrainingen die me moeten opkrikken voor het volgende seizoen.”
Milanov’s vader en coach, Emil Milanov, is ontzettend trots op zijn zoon. “Als ik met mijn rechteroog kijk, dan zie ik mijn zoon. Met mijn linkeroog zie ik een atleet. En als ik ze beiden opendoe, dan zie ik een hele goede vriend.”
Wat het volgende seizoen betreft blijven Milanov en zijn vader/coach mysterieus. “Ik kan nog niets concreet zeggen, maar zoals Philip altijd zegt: onze doelen zijn alle competities.”

.

bron: Belga