Brexit – Juncker en May ontmoeten elkaar wellicht om 7 uur in Brussel

De Britse eerste minister Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker ontmoeten elkaar “waarschijnlijk” vrijdagochtend om 7 uur in Brussel. Dat zegt de Commissie, nu de EU en Londen een akkoord proberen te bereiken over de eerste fase van de Brexit-onderhandelingen. In een persbericht zegt de Commissie dat een “definitieve bevestiging” zal volgen. Normaal gezien is er nadien een persconferentie.
De woordvoerder van de Europese Commissie had donderdagavond via Twitter aangegeven dat de besprekingen “de hele nacht zouden voortduren”. “Juncker heeft getelefoneerd met de Ierse premier Leo Varadkar en met Theresa May. We maken vooruitgang, maar zijn er nog niet”, had hij gezegd.
Brussel en Londen zetten alles op alles om tegen het einde van de week een akkoord te bereiken over de belangrijkste voorwaarden van de scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Zo kunnen ze beginnen aan een tweede fase van onderhandelingen over de toekomstige relaties, vooral wat handel betreft.

Bron: Belga