Agenten geschorst voor ontucht in commissariaat

Agenten geschorst voor ontucht in commissariaat

Twee agenten van het interventiekorps van de zone Assenede-Evergem zijn geschorst na een anonieme brief over ongewenste seksuele handelingen onder collega’s. Het Gentse parket onderzoekt de feiten en de mogelijke betrokkenheid van een derde agent. Een vrouwelijke collega zou op het commissariaat van Evergem slachtoffer geworden zijn van ontucht door enkele van haar collega’s. Dat berichten de Mediahuiskranten vandaag. De burgemeesters en de politieraadsleden van de lokale politie van de zone Assenede-Evergem ontvingen op 11 oktober een anonieme brief. Daarin werd melding gemaakt van ongewenste seksuele handelingen die onder collega’s van het korps plaatsgevonden zouden hebben. Vermoed wordt dat de brief verstuurd werd door de entourage van een agente.

De afzender mag dan wel anoniem zijn, in de brief zelf worden de namen genoemd van drie agenten van het interventiekorps van de Oost-Vlaamse politiezone. Zij zouden een vrouwelijke collega – die ook genoemd wordt in de brief – in het commissariaat van Evergem aangezet hebben tot bepaalde ongewenste seksuele handelingen tijdens de diensturen.

“Er staan in de brief inderdaad bepaalde zaken, die momenteel onderzocht worden”, zegt Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester van Evergem. “Maar we springen zeer voorzichtig om met uitspraken over de zaak: we kunnen en mógen niet oordelen over de geruchten, tot de vermeende feiten bewezen zijn”, klinkt het.

Vast staat dat de korpsleiding de inhoud van de brief zeer ernstig neemt en meteen twee agenten schorste, in afwachting van de resultaten van het onderzoek. De Algemene Inspectie van de Federale en Lokale Politie onderzoekt de zaak onder leiding van de procureur des Konings van het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent. Ook de betrokkenheid van een derde agent wordt nog onderzocht.

Ook de korpsleiding is karig met commentaar over de zaak, en wil enkel reageren in een schriftelijke mededeling. “De delicate aard van de feiten en het lopende opsporingsonderzoek veroorzaken een grote emotionele belasting voor de betrokken agenten”, staat er te lezen. De leiding benadrukt dat ze waakt over het emotioneel welzijn van de vier betrokken agenten, en er maatregelen genomen zijn om de sereniteit van het onderzoek en de operationele werking van het korps te garanderen.

bron: Belga