Pendelaar Thomas: “Soms is het voor mij moeilijk om te stoppen met snoepen”

Pendelaar
Foto Charlotte De Cort

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Thomas Godefroit, een 31-jarige levensgenieter.

ZICHT

Door mijn beperking, het Smith Magenis syndroom, ben ik kleurenblind. Ik heb een gen tekort en daardoor ben ik 80% gehandicapt. Toch kan ik de kleur geel zien, dus is Pikachu mijn lievelingspokémon. Mijn favoriete film is de musical ‘Hairspray’, met Nicole Margaret Blonsky in de hoofdrol. Zij is mijn grootste idool en ik heb de film zeventien keer in de cinema gezien!

GEHOOR

Ik draag een oorapparaatje omdat ik slechthorend ben. Mijn beperking wordt afgekort met SMs, maar dat heeft niets met de gsm te maken. Ik telefoneer wel heel graag. Ik kan goed telefoonnummers onthouden. Elke dag spreek ik met mijn beltante Magda. Zij is alleen en ik ook. Verder bel ik vaak naar oma en opa en naar de rest van de familie.

SMAAK

Ik zou elke dag een Dame Blanche kunnen eten! Onlangs heeft mijn broer speciaal voor mij mijn lievelingsdessert gemaakt in Chicane, het restaurant dat hij net geopend heeft met zijn vriendin in Berchem. Met mijn meter heb ik de jaarlijkse traditie om na Nieuwjaar samen een Dame Blanche te gaan eten. Soms is het voor mij moeilijk om te stoppen met snoepen, dus zitten er slotjes op de kasten.

GEUR

Elke vrijdag ruikt het heerlijk in onze keuken, omdat ik dan spaghetti maak met mijn mama. Dan ben ik chef Thomas. Soms nodig ik zelfs bezoek uit. Je moet weten: ik ben beroemd om mijn spaghetti Thokie, maar mijn recept wil ik niet verklappen. Sorry hé!

TAST

Ik ga graag naar de zee, maar ik haat zand. Daarom blijf ik op de dijk wandelen. In Nieuwpoort kun je aan één stuk door fietsen op de promenade. Daarnaast speel ik heel graag op de Game Boy. Onlangs heb ik Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon gekocht, twee spelletjes waar ik een jaar op gewacht heb. Ik heb ook studentenmaatjes die gezelschapspelletjes met mij komen spelen.

ZESDE ZINTUIG

Ik heb een heel goed geheugen. Telefoonnummers, adressen, geboortedata: ik leer ze heel gemakkelijk vanbuiten. Aan al mijn familieleden heb ik gevraagd hoeveel broers en zussen ze hebben, en nu ken ik de hele stamboom op mijn duimpje. Ik houd ook alle geboorte-, trouw- en vakantiekaartjes bij. Ondertussen heb ik al schoendozen vol!

Tekst en foto Charlotte De Cort