Cadeaustress? In deze winkels ben je aan het juiste adres

Online winkelen mag dan snel en efficiënt zijn, het is een pak minder gezellig. Bovendien komen er nadien serieuze inpakskills aan te pas. Bespaar jezelf die inpakellende en trek één dagje uit voor een XL kerstshopping. Het geheim? Een goede planning! En die begint hier, met onderstaande adresjes.

IN BRUSSEL

Voor plantenliefhebbers

Het is niet omdat je van planten houdt, dat je ook groene vingers hebt. Gelukkig is dat niet nodig voor de ecosystems van Urban Therapy (foto). Die zijn volledig zelfvoorzienend en stralen het hele jaar door. Wie een iets minder groot budget heeft, kan ook opteren voor hun ingekaderde plantenkunstwerkjes. Uniek!
Vlaamsesteenweg 84, 1000 Brussel

Voor retrobitches (*m én v)

Van bizarre postkaartjes tot absurde fotoboeken en originele koelkastmagneten: in La Suite vind je het allemaal. Het perfecte adresje voor iemand met een zwak voor retro.
Lombardstraat 14, 1000 Brussel

IN ANTWERPEN

Voor de allerkleinsten

Van kleding tot knuffels en van decoratie tot DIY-spulletjes: Prinses op de erwt (foto) heeft alles waar je als kersverse ouder, meter of peter van kan dromen. De prijzen zijn er aan de hoge kant, maar het verraste gezicht van je kleine spruit is onbetaalbaar, toch?
Graaf van Egmontstraat 1,  2000 Antwerpen

Voor de twijfelaars

Weet je niet goed waar je precies naar op zoek bent? Dan is een bezoek aan de Antwerpse concept store St. Vincents zeker geen slecht idee. Je vindt er kledij, design, literatuur, kunst en vintagemeubelen onder één dak. Het enige wat jij moet doen, is kijken en kiezen.
Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen

IN GENT

Voor mannen met modegevoel

Staat je lief een onrustwekkend aantal uren voor de spiegel? En/of is zijn dressing groter dan die van jou? Dan is een bezoekje aan Lost in Pablos (foto) zeker een optie. Je vindt er een bonte mix van merken met elk hun eigen karakter: jong, handgemaakt, kleinschalig, fairtrade… Zaakvoerster Lisa helpt je graag kiezen.
Onderstraat 28, 9000 Gent

Voor boekenwurmen

Een goed boek is tegenwoordig niet alleen leuk om te lezen, maar ook leuk om naar te kijken. En dat heeft ook The Other Shop (foto) helemaal begrepen. In deze boekenwinkel vind je geen pure literatuur, filosofische traktaten of artistieke boeken, maar wel de leukste salontafelliteratuur. Verder kan je er ook terecht voor toffe kaartjes, originele cadeaus en interieuraccessoires.
Mageleinstraat 40, 9000 Gent
Melkmarkt 31, 2000 Antwerpen

Door Mare Hotterbeekx