“Enorme dreun voor internationale imago van Belgisch voetbal”

Enorme dreun voor internationale imago van Belgisch voetbal

Door de beslommeringen omtrent het te bouwen Eurostadion op parking C heeft de Europese voetbalbond UEFA beslist om Brussel definitief te schrappen als speelstad voor Euro 2020. “Het internationale imago van ons Belgisch voetbal krijgt hierdoor een enorme dreun”, reageerde Brussels schepen van Sport Alain Courtois, die ook voorzitter was van het Brussels organisatiecomité. “De reputatieschade die we hiermee oplopen is aanzienlijk. Het is een blamage voor ons Belgisch voetbal”, schuwt Courtois de zware woorden niet. “Brussel loopt hiermee 100 à 120 miljoen euro aan inkomsten mis, onder meer op vlak van hotelovernachtingen, toerisme, transport, fanzones, enzovoort.”

“Gelukkig hebben we de Tourstart in 2019, waarmee we internationaal wel aantonen dat Brussel in staat is om grote sportevenementen te organiseren”, zegt Courtois, die niet denkt dat de schrapping van gaststad Brussel het einde van het Eurostadion is. “Wij hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat de bevoegde Vlaamse ministers de omgevingsvergunning afleveren eind januari, zodat in Brussel één van de meest moderne voetbalstadions in Europa kan worden ontwikkeld.”

De wedstrijden die in Brussel zouden worden gespeeld (een achtste finale en drie groepswedstrijden), verhuizen naar het Londense Wembleystadion.

bron: Belga