Antwerp-trainer Laszlo Bölöni gaat in beroep tegen voorwaardelijke sanctie

Antwerp-trainer Laszlo Bölöni gaat in beroep tegen voorwaardelijke sanctie

Antwerp-coach Laszlo Bölöni heeft beroep aangetekend tegen de voorwaardelijke straf die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hem vorige week oplegde. Dat bevestigde de KBVB. Bölöni kreeg na de thuiswedstrijd tegen Standard (0-0) van 26 oktober een een boete van 2.500 euro en een schorsing van twee weken, “waarbij zowel aan de schorsing als aan de boete uitstel wordt verleend”.

De Roemeense trainer van de Great Old werd voorwaardeelijk gestraft omdat hij de integriteit van scheidsrechter Bram Van Driessche na de partij in twijfel trok. Bölöni gaat niet akkoord en tekende zelf beroep aan. Zijn dossier komt op 15 december (14u00) op tafel bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Bölöni kreeg van de Pro League al een boete van 5.000 euro op basis van een nieuw reglement om de scheidsrechter te beschermen. Eerder aanvaardde hij ook een boete van 1.000 euro, waarvan 500 euro met uitstel, omdat hij tijdens het duel tegen Standard naar de tribunes werd verwezen. Bölöni trapte na meerdere waarschuwingen een tweede bal op het veld.

bron: Belga