Anderlecht riskeert 2.000 euro boete voor incidenten in bekerduel tegen Standard

Anderlecht riskeert 2.000 euro boete voor incidenten in bekerduel tegen Standard

RSC Anderlecht wordt door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgd na supportersincidenten tijdens het bekerduel in het Astridpark tegen Standard (0-1). Enkele fans gooiden met projectielen (vuurpijl en plastieken bekers), waardoor scheidsrechter Luc Wouters besliste de geaccidenteerde “Classico” tijdelijk stil te leggen. Het Bondsparket stelde een minnelijke schikking van 2.000 euro boete voor. In het begin van de tweede helft stuurde Wouters de spelers even de catacomben van het Constant Vanden Stockstadion in, nadat de gevelde Standard-speler Christian Luyindama met plastieken drankbekers was bekogeld. Luttele seconden eerder kwam ook een vuurpijl terecht op het terrein.

De wedstrijd kon hernomen worden, maar een kwartier voor tijd flirtten de paars-witte supporters met de definitieve staking van de match door een bierbeker tussen de vierde official en Standard-coach Ricardo Sa Pinto te gooien, met een Portugese commedia dell’arte als gevolg. Wouters liet de match, tot onbegrip van de Rouches, voortspelen en stuurde Sa Pinto de tribunes in. De Portugees werd twee weken geschorst, RSCA ontsnapte aan een forfaitnederlaag.

Als het van het Bondsparket afhangt, zal de landskampioen evenwel niet ontkomen aan een boete. Indien Anderlecht het schikkingsvoorstel van 2.000 euro niet zou aanvaarden, wordt de zaak ten gronde behandeld door de Geschillencommissie, komende dinsdag om 14u00. Paars-wit heeft tot zondag de tijd om een beslissing te nemen.

bron: Belga