Vlaams Belang: “Denk dat het parket wel andere katten te geselen heeft”

Vlaams Belang: "Denk dat het parket wel andere katten te geselen heeft"

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet onder de indruk van het onderzoek dat het Brussels parket heeft geopend naar een Facebook-post van de lokale afdeling van Kapellen. “Brussel staat in brand, met drie rellen in twee weken tijd, maar als het parket denkt geen andere katten te geselen te hebben, dan moet het vooral een onderzoek openen”, reageert hij via partijwoordvoerder Klaas Slootmans. Het Brussels parket heeft vandaag een onderzoek geopend naar de Facebookpost van Vlaams Belang Kapellen. Daarin was een foto van een vrouw met hoofddoek te zien, die met haar twee kinderen op bezoek was bij Sinterklaas. “Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord”, schreef de lokale partijafdeling onder het bericht.

De post schoot onder meer staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) in het verkeerde keelgat en veroorzaakte ook elders verontwaardigde reacties. Het Brusselse parket opent nu een onderzoek naar de zaak.

Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken benadrukt dat het bericht “niet conform is met de partijlijn”, maar zegt ook dat de partij het nodige heeft gedaan. “Wij hebben honderden lokale afdelingen, elk met een eigen Facebook-pagina. We gaan die niet allemaal op stalinistische wijze controleren, maar proberen wel te coördineren”, zegt zijn woordvoerder. “Het bericht werd zondag gepost en was vier uur later al verwijderd. Ik denk dus dat we het nodige gedaan hebben, voor ons is de zaak gesloten.”

Dat het Brussels parket een onderzoek opent, maakt bij Vlaams Belang maar weinig indruk. “Ik denk dat het parket wel andere katten te geselen heeft. Brussel staat in brand, met drie rellen in twee weken tijd, maar het parket opent een onderzoek naar een Facebook-post”, zegt Slootmans.

bron: Belga