Luca Brecel sneuvelt in zestiende finales UK Championship

Luca Brecel sneuvelt in zestiende finales UK Championship
Luca Brecel sneuvelt in zestiende finales UK Championship

Luca Brecel (WS-13) is er vandaag in het Engelse York niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het UK Championship te plaatsen. De 22-jarige Limburger moest in de derde ronde met 6-3 het onderspit delven voor de Engelsman Mark King (WS-21). Na onder meer een 86 break van King moest Brecel met een 3-1 achterstand gaan rusten. Het vierde spel gaf Brecel ondanks een 52 break en een 26-73 voorsprong nog uit handen. King had een snooker nodig, dwong Brecel in de fout en veegde de tafel schoon om het frame alsnog te winnen. Na de pauze kwam Brecel tot grote frustratie van King met een dubbel op zwart langszij, maar dat betekende meteen ook zijn laatste wapenfeit. Nadat hij twee spelletjes nipt won op roze, maakte King het in het negende frame met een 101 century af.

De 43-jarige King, in 2004 halvefinalist, treft in de achtste finales (best of 11) de Schot John Higgins (WS-5). Die drievoudige toernooiwinnaar (1998, 2000, 2010) schakelde de Chinees Yan Bingtao (WS-27) eveneens met 6-3 uit.

Voor Brecel was het de zesde deelname op rij aan het UK Championship, na het WK het belangrijkste toernooi van het seizoen. In 2012 en vorig jaar schopte hij het tot de kwartfinales.

Bron: Belga