Champions League - Juventus plaatst zich tegen Olympiakos voor 1/8 finales, Vermaelen houdt de 0 met Barça

Juventus heeft zich dinsdag in de laatste poulewedstrijd van de Champions League weten te plaatsen op het veld van Olympiakos. De wedstrijd eindigde op 0-2. Barcelona, dat al na de vijfde speeldag zeker was van kwalificatie, verwees Sporting Lissabon naar de Europa League. Voor Olympiakos, dat met Silvio Proto, Björn Engels en Vadis Odjidja drie Belgen aan de aftrap had, bleef de eerredder uit. Proto, die op korte tijd enkele mooie reddingen uit zijn handschoenen toverde, moest zich in de 15e minuut omdraaien na een dicht schot van Juan Cuadrado. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd verdubbelde Federico Bernardeschi de score nog voor "Juve" met een knap plaatsballetje. Odjidja werd na 62e minuten naar de kant gehaald. Guillaume Gillet keek toe vanop de bank.

Barcelona, dat al geplaatst was, liet Thomas Vermaelen voor de gelegenheid nog eens een wedstrijd uitspelen. De toeschouwers moesten tot de 59e minuut wachten vooraleer ze een doelpunt te zien kregen. Paco Alcacer kopte de bal overhoeks binnen op een hoekschopfase. Vlak voor het einde van de wedstrijd dwong Denis Suarez met zijn voorzet Jermey Mathieu tot een owngoal.

Barcelona is groepswinnaar met 14 punten. Juventus (2e) stoot mee door naar de achtste finales met 11 punten. Sporting Lissabon eindigt als derde met 7 punten en mag naar de Europa League. Olympiakos, dat 1 puntje haalde, was al zeker van de Europese uitschakeling.