Red Lions zetten zegereeks verder tegen Nederland

De Red Lions blijven ongeslagen in de finale van de World League
Belga / D. Waem

De finale van de World League verloopt voorlopig vlekkeloos voor de Red Lions. Na Argentinië en Spanje ging ook Europees kampioen Nederland voor de bijl, en wel met 3-0. De Belgische mannen zijn zo zeker van groepswinst en treffen in de kwarfinales India.

Net als in hun openingswedstrijd tegen Argentinië hadden de Red Lions nog een eitje te pellen met onze noorderburen. Afgelopen zomer verloren de Belgen de finale van het EK van Nederland, al zijn ze sindsdien bezig aan een ijzersterke reeks.

Op de derde speeldag in groep A bleken de Lions deze keer veruit de sterkste. Halverwege stond België al 2-0 voor dankzij twee benutte strafcorners van Loïck Luypaert. Ook na de pauze bleven de Lions baas, al verzuimden ze om de score verder op te drijven. Enkel Tom Boon trof nog raak, terwijl Luypaert nog een strafbal de nek omwrong waardoor het bij 3-0 bleef.

“En die score is eigenlijk nog gevleid voor Nederland”, vond assistent-bondscoach Philippe Goldberg na de match. “Zelfs toen we op het EK in de poulefase met 5-0 wonnen, domineerden we niet zoals nu. Voor hetzelfde geld was die partij op 4-4 geëindigd, terwijl de score nu hoger had kunnen oplopen. We speelden compact, waarbij de verdedigers en aanvallers de middenvelders bijstonden. Zo creëerden we ruimte.”

Kwartfinale tegen India

Na de zeges tegen Argentinië (3-2) en Spanje (5-0) sluit ons land de groepsfase zo ongeslagen af. Dankzij de groepswinst krijgen de Belgen in de kwartfinales India tegenover zich. Het gastland wist in groep B slechts één puntje te rapen en eindigde daarmee op de laatste plaats.

Die wedstrijd wordt morgen om 15u gespeeld. In de andere kwartfinales speelt Spanje tegen Australië, Engeland tegen Argentinië en Duitsland tegen Nederland.

Twee jaar geleden strandden de Red Lions in de finale van het prestigieuze tornooi, waar de acht beste landen ter wereld aan deelnemen. Australië was toen met 2-1 te sterk.