Bekende dirigent James Levine beschuldigd van seksueel misbruik

De wereldberoemde dirigent James Levine wordt beschuldigd van aanranding. Levine zou jarenlang een jongeman hebben misbruikt, schrijft de New York Post.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het misbruik zou gestart zijn in 1985, toen het slachtoffer 15 en de dirigent 41 was. Pas in 1993 kwam er een einde aan het wangedrag. Het slachtoffer, dat liever anoniem blijft, is nu 48 jaar en heeft verklaringen afgelegd bij de politie van Illinois. "Hij vernederde me. Ik voelde me schuldig."

Cadeaus

James Levine zou hem eerst jarenlang cadeaus hebben toegestuurd, voor hij hem in 1985 voor het eerst aanraakte. Toen hij 16 was zou de dirigent zich in een luxehotel in Lake Forest voor hem hebben gemasturbeerd en zijn geslachtsdelen hebben aangeraakt, iets wat zich nadien "honderden keren" herhaalde.

De ontmoetingen met Levine vonden steeds plaats onder het mom van gesprekken over zijn toekomst in de klassieke muziek. Volgens de New York Post zou Levine hem naast cadeautjes in de loop van de jaren 50.000 dollar hebben gegeven.

Levine was veertig jaar lang de chef-dirigent was van de Metropolitan Opera in New York. De Amerikaan ontkent de aantijgingen met klem.