Jupiler Pro League – Club Brugge ontsnapt in slotfase aan nederlaag in Eupen

Jupiler Pro League - Club Brugge ontsnapt in slotfase aan nederlaag in Eupen

Competitieleider Club Brugge heeft zondagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League 2-2 (rust: 2-0) gelijkgespeeld op het veld van rode lantaarn Eupen. Club begon in zijn gebruikelijke 3-5-2 aan de wedstrijd, maar met Laurens De Bock en Dion Cools op de wingbacks liep dat voor geen meter. Na minder dan twintig minuten stond de thuisploeg dan ook al 2-0 voor, na treffers van Mbaye Leye (9.), die zijn jaarlijkse schietoefeningen hield tegen de Bruggelingen, en Jordan Loties (18.). Een erg onzeker acterende Ludovic Butelle – dit seizoen na Ethan Horvath en Guillaume Hubert al de derde doelman die een kans krijgt tussen de Brugse palen – kwam op slag van rusten nog goed weg bij een misstap na een vrije trap voor Eupen. Lawrence Visser had de bal eerst op de stip gelegd, de videoref moest hem met een tussenkomst duidelijk maken dat de overtreding buiten de zestien gebeurd was. Club-coach Ivan Leko had zijn pionnen toen al een tijdje verschoven naar een 4-4-2 en moest hopen op beterschap na de pauze. Met Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby kwamen er aanvallende versterkingen en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van goudhaantje Dennis na 68 minuten, die een voorzet van Ruud Vormer tegen de netten kopte. In de slotfase van de wedstrijd was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor de videoref, aangezien Visser een gevaarlijke overtreding in de zestien van Loties op Diaby niet gezien had. Na het bekijken van de videobeelden ging de bal op de stip, Vormer kende geen genade en knalde de gelijkmaker tegen de netten (2-2) om zo nipt een derde seizoensnederlaag te vermijden. Eerder verloor Club met 2-1 in Moeskroen op de zesde speeldag en op de twaalfde speeldag werd het 2-0 in Genk.
Blauw-zwart behoudt zo een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Charleroi en ziet Anderlecht naderen tot op zeven punten. Onderin blijft Eupen laatste met elf punten. De Panda’s pakten wel hun eerste punt onder leiding van nieuwe coach Claude Makélélé, maar kijken tegen een achterstand van vier punten op KV Mechelen aan.
Eerder op zondag kwam Standard op Sclessin niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Antwerp en zo lieten de Luikenaars in de stand de kans liggen om over Antwerp en STVV naar de vierde plaats te springen. Standard blijft nu zesde met 24 punten, eentje minder dan Antwerp (25) en twee minder dan de Truienaars (26). Met de top drie gaapt nadien nog een kloof van acht punten.
Bovendien kan Gent de zesde stek van Standard nog afpakken. De Buffalo’s moeten in de slotwedstrijd van deze speeldag dan wel de volle buit pakken op bezoek bij Zulte Waregem. AA Gent is sinds de komst van Yves Vanderhaeghe net aan een goede reeks (15/21) bezig. Essevee wil graag een einde maken aan de gitzwarte reeks van 3 op 24 in de competitie.

bron: Belga