Weerbericht – Frisse start van het weekend

De temperaturen gaan zaterdag niet boven de vier graden, maar het blijft wel droog. Deze nacht volgt dan een neerslagzone en ook zondag kan het regenen. Volgende week wordt vrij zacht, voorspelt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie. Zaterdag blijft het, na het optrekken van het ochtendgrijs, droog met aanvankelijk enkele zonnige perioden. In de Ardennen blijft de bewolking overheersen. In de namiddag komen er geleidelijk meer wolkenvelden vanaf de kust. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 3 graden in het westen van het land.
Zaterdagavond en -nacht trekt een neerslagzone het land in vanaf de kust met lichte regen of motregen die in het centrum van het land tijdelijk voorafgegaan kan worden door wat sneeuw of aanvriezende regen. In de Ardennen valt de neerslag als sneeuw. De minima liggen in het eerste deel van de nacht tussen +1 graad aan zee, -3 graden in het centrum van het land en lokaal -8 graden in de Ardennen.
Zondag is het zwaarbewolkt met soms regen of motregen en in Hoog-België eerst sneeuw. Vanaf het westen wordt het geleidelijk aan zachter. In de Ardennen valt er dan eerder smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 4 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 9 à 10 graden aan zee, en tussen 5 en + graden elders.
Volgende week wordt vrij zacht en is vaak veel bewolking met soms wat regen of een buitje.

bron: Belga