WB alpijnse ski – Mikaela Shiffrin wint nu ook afdalingen

WB alpijnse ski - Mikaela Shiffrin wint nu ook afdalingen

Een dag nadat ze voor het eerst op het podium stond na een afdaling, heeft Mikaela Shiffrin zaterdag ook een afdaling gewonnen. In het Canadese Lake Louise was de 22-jarige Amerikaanse slalomspecialiste 13 honderdsten sneller dan de Duitse Viktoria Rebensburg. De Zwitserse Michelle Grisin werd op 17 honderdsten derde. De Oostenrijkse Cornelia Hütter, vrijdag winnares van de eerste afdaling van Lake Louise, viel nu net naast het podium: vierde op 19 honderdsten. De Amerikaanse Lindsey Vonn, al achttien keer winnaar in het Canadese skioord, was na haar val van vrijdag op revanche belust, maar moest vrede nemen met een twaalfde plaats, op 93 honderdsten van Shiffrin.
Shiffrin, vorig jaar eindlaureate van de Wereldbeker, is de onbetwiste koningin van de technische disciplines (slalom en reuzenslalom). Zaterdag skiede ze pas de vierde wereldbekerafdaling in haar carrière. Het leverde haar een 33e wereldbekerzege op. Eerder won ze 26 slaloms, vier reuzenslaloms, een parallelle slalom en een combiné. Dit seizoen zit ze aan twee zeges. Vorig weekend was de beste in de slalom van Killington (Vermont). De olympische- en drievoudige wereldkampioene slalom gaat ook ruim aan de leiding in de Wereldbeker. Na vijf podiumplaatsen in zes wedstrijden heeft ze al 149 punten voor op Rebensburg. De Slovaakse Petra Vhlova heeft als derde 244 punten goed te maken.
Zondag staat er in Lake Louise nog een super-G op het programma. Als Shiffrin ook die wint, wordt ze de zevende skiester in de geschiedenis die in elke discipline van het alpijns skiën een wereldbekermanche op haar palmares brengt.

.bron: Belga