Loting WK 2018 - Tunesische bondscoach Maaloul ziet België als groepsfavoriet

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Tunesische bondscoach Nabil Maaloul ziet België als "groepsfavoriet" en wil "met Engeland strijden om de tweede plaats in de groep", zo verklaarde hij vrijdagavond na afloop van de WK-loting in het Kremlin in de Russische hoofdstad Moskou. "België start zeker als topfavoriet in deze groep, daar bestaat geen enkele twijfel over en al zeker niet als je kijkt naar hetgeen ze de voorbije jaren gepresteerd hebben. Hun bondscoach heeft enkel luxeproblemen en beschikt over uitzonderlijke spelers. Zijn ploeg is in vorm en is op dit moment een van de sterkste in Europa. Voor de tweede plaats zal het tussen ons en Engeland gaan. Ik denk echt dat wij een kans maken tegen de Engelsen. Dat wordt de sleutelmatch voor ons. Als we winnen, maken we een goeie kans op kwalificatie", aldus Maaloul, die met Tunesië pas op de vijfde dag van het WK voor de eerste keer aan de bak moet. "Dat was heel belangrijk voor ons, met de ramadan die pas eindigt op 14-15 juni."

Hernan Dario Gomez slaagde er onlangs in om Panama voor de eerste keer in de geschiedenis naar een WK-eindronde te loodsen. "Ik denk dat België en Engeland de favorietenrol wat delen in deze groep", vertelde hij. "Engeland beschikt over heel wat bekende spelers en werd al eens wereldkampioen. De Belgische spelers zitten dan weer allemaal in topcompetities. In het Tunesische elftal zitten dan weer minder grote namen, maar dat neemt niet weg dat het een lastige tegenstander is."

"Mijn spelers dromen ongetwijfeld al van die wedstrijden tegen Engeland en België. De lat ligt hoog. We zijn er geraakt en nu willen we ervan genieten", besloot hij.

bron: Belga