David Goffin krijgt Nationale Trofee voor Sportverdienste

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tennisser David Goffin (26) is de laureaat van de Nationale Trofee voor Sportverdienste. Dat is vandaag bekendgemaakt in het Brusselse stadhuis. De Nationale Trofee voor Sportverdienste, die maar één keer in een carrière kan worden gewonnen, bekroont sinds 1928 een Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

Gisteren raakte bekend dat Goffin ook op de shortlist staat voor de trofee van Sportman van het Jaar 2017, samen met Kevin De Bruyne en Greg Van Avermaet. De Luikenaar bereikte de finale van de ATP World Tour Finals en schopte het als eerste Belg tot de top tien van de ATP-ranking. Vorig weekend won het huidige nummer 7 van de wereld zijn twee duels in de (verloren) finale van de Davis Cup tegen Frankrijk. Dit jaar veroverde hij verder ATP-titels in Tokio en Shenzhen.

Vorig jaar ging de prestigieuze onderscheiding naar meerkampster Nafi Thiam, die in 2016 op de Spelen in Rio de Janeiro olympisch goud op de zevenkamp veroverde.

bron: Belga