Treinongeluk Morlanwelz: beschadigde treinen in de loop van de dag getakeld

De twee treinen die maandag beschadigd werden tijdens het ongeval op de lijn La Louvière-Bergen, zullen in de loop van de dag getakeld worden. Dat heeft spoorwegnetbeheerder Infrabel gemeld. Daarop zal Infrabel de werkzaamheden aan de sporen kunnen aanvatten. Ondertussen blijft het alternatieve vervoersplan van de NMBS gelden. Bij het treinongeval raakten vijf wissels beschadigd. De herstellingswerkzaamheden op de lijn Binche-La Louvière zijn ondertussen afgerond, aldus Infrabel.

Op de plaats van het ongeval op de lijn La Louvière-Bergen, moeten volgens de regels van het arbeidsauditoraat de twee geaccidenteerde treinen eerst weggehaald worden. Dat zal in de loop van de dag gebeuren. Vervolgens zullen technici van Infrabel de werkzaamheden aan het spoor kunnen starten.

Vanochtend zijn ook werkzaamheden aan het spoor hervat die aan de gang waren toen het ongeval in Morlanwelz plaatsvond. Rond de middag zullen die werken afgerond zijn, zodat er weer treinverkeer mogelijk zal zijn op de lijn Charleroi-La Louvière van zodra de NMBS klaar is, aldus Infrabel.

bron: Belga