Londen veroordeelt het retweeten van Britse extreemrechtse partij door Trump

Londen veroordeelt het retweeten van Britse extreemrechtse partij door Trump

De Amerikaanse president Donald Trump was “fout” toen hij antimoslimfilmpjes van de extreemrechtse Britse partij Britain First retweette. Zo heeft een woordvoerder van de Britse regering vandaag verklaard in een reactie. Op de Twitter-pagina van de Amerikaanse president Donald Trump zijn vanmorgen drie video’s van de vicevoorzitster van de extreemrechtse partij Britain First Jayda Fransen geretweet. Het zijn video’s waarin moslims respectievelijk een man van een appartementsgebouw gooien, een Mariabeeld vernielen en een Nederlandse jongen op krukken in elkaar slaan.

De Britse regering blijkt niet opgezet met de aandacht die de Amerikaanse president aan de omstreden partij schenkt. “Britain First wil gemeenschappen verdelen met haatdragende verhalen, die leugens verspreiden en spanningen veroorzaken”, zo reageert een woordvoerder.

“De Britse bevolking verwerpt op overweldigende wijze de vooringenomen retoriek van extreemrechts, die ingaat tegen de waarden van dit land: fatsoen, tolerantie en respect”, klinkt het nog. “Het was fout van de president om dit te doen.”

De video’s zijn tussen 12.35 en 12.45 uur Belgische tijd (06.35 en 06.45 uur Washington-tijd) via de persoonlijke account van Trump gedeeld en dus officieel niet in naam van de Amerikaanse president. Om 18.00 uur Belgische tijd stonden ze nog steeds online.

bron: Belga