Dit is het beste moment voor een Instagrampost

Instagram
Foto Pixabay

Je hebt net de perfecte foto gemaakt en wil die graag delen met je Instagramvolgers. Dat doe je best in het midden van de nacht, want dan krijgen de meeste mensen je post te zien.

Het behalen van likes heeft niet altijd te maken met de inhoud van de foto. Vaak draait het om het tijdstip waarop de post verschijnt in de newsfeed van je volgers. Er circuleren verschillende theorieën over het perfecte moment, maar nu brengt een studie van de app Latergramme meer duidelijkheid.

Midden van de nacht

Zo blijkt twee uur ’s nachts het meest succesvol. Hoewel dat een beetje vreemd lijkt, hebben de onderzoekers toch een logische verklaring.

Om twee uur ’s nachts wordt er heel weinig op het sociaalnetwerkplatform gepost, maar de Instagramfanaten zijn dan wel nog online. Hierdoor krijgen zij je foto zeker te zien.

Geef je toch liever de voorkeur aan een goede nachtrust, dan kan je ervoor kiezen de foto om vijf uur ’s avonds te uploaden. Op dat moment loopt de werkdag van de meeste mensen op z’n einde en checken ze nog snel even hun sociale media voordat ze naar huis vertrekken.