Rally van Ieper wordt verkozen tot beste rally van het Brits kampioenschap

Rally van Ieper wordt verkozen tot beste rally van het Brits kampioenschap

De Rally van Ieper is verkozen tot beste manche van het Britse rallykampioenschap. Die award kreeg de organisatie zaterdag toegekend in Manchester tijdens een feest aan het einde van het rallyseizoen. De Rally van Ieper telde dit jaar voor het eerste mee voor het Britse kampioenschap. Voor het eerst in de geschiedenis van het Britse kampioenschap beslisten de organisatoren om buiten de landsgrenzen te trekken. Tegelijkertijd besloot de Rally van Ieper om niet langer deel uit te maken van het Europese rallykampioenschap ERC. Beide organisaties vonden elkaar snel en de samenwerking bleek voor beide een groot succes. Het BRC besliste recent om ook volgend jaar terug af te zakken naar de West-Vlaamse kattenstad. Afgelopen weekend volgde voor de Ypres Rally de ultieme bekroning. De rally werd namelijk verkozen tot de beste wedstrijd van het BRC 2017.

“Het BRC is voor mij puur jeugdsentiment”, vertelde Alain Penasse, die de award in ontvangst nam namens Superstage. “Het kampioenschap sprak altijd tot de verbeelding en was een springplank voor jonge rijders, zoals Hannu Mikkola, Per Eklund, Stig Blomqvist en Ari Vatanen. Het BRC is duidelijk weer aan een opmars bezig. Met de Wales Rally GB, die deel uitmaakt van het WRC, als afsluiter van het seizoen, is het BRC op weg om de uitstraling van weleer weer te evenaren. En wij zijn natuurlijk verheugd deel uit te maken van het Brits kampioenschap”, aldus de organisator.

Dit jaar won Keith Cronin (Ford Fiesta R5) het Britse deel van de Ypres Rally. Achteraf bleek dat hij er de basis mee legde voor een vierde Britse titel. Volgend jaar zal de Rally van Ieper plaatsvinden van 21 tot 23 juni 2018.

bron: Belga