Trainer Tim Moriau na niet-selectie van poulain Isaac Kimeli: “Hij reageerde emotioneel”

Trainer Tim Moriau na niet-selectie van poulain Isaac Kimeli: "Hij reageerde emotioneel"

Tim Moriau, de coach van de nummers drie, vier en vijf bij de senioren mannen tijdens de selectiewedstrijd voor het EK veldlopen in Roeselare, gaat niet akkoord met de Belgische selectie. Zijn atleten Thomas De Bock, Isaac Kimeli en Bashir Abdi moeten alle drie thuisblijven. Vooral met de niet-selectie van regerend Europees beloftekampioen en tevens huidig Belgisch kampioen Kimeli heeft Moriau een probleem. “In de selectiecriteria staat duidelijk dat prestaties van afgelopen zomer in rekening worden gebracht. Dat is niet gebeurd. Ik ga niet akkoord met de selectie. Isaac is ook nog eens uittredend Europees beloftekampioen.”

Moriau heeft nog meer argumenten. “Er staat in de selectiecriteria dat er een volledige ploeg wordt uitgezonden als er potentieel is voor top zes in het landenklassement. Soufiane Bouchikhi en Lander Tijtgat zijn selecteerd op basis van hun individueel potentieel om top twintig te halen, dan heb je juist nog één iemand nodig die ongeveer 45e kan worden. Dat kan Isaac altijd. De bond heeft zijn eigen regels niet gerespecteerd.”

Ook Kimeli zelf was even niet goed van de bekendmaking van de selectie. “Hij reageerde emotioneel en voelt zich onrespectvol behandeld. Hij staat er elk jaar en heeft pas nog uit eigen zak geïnvesteerd voor een hoogtestage naar Zuid-Afrika. Het geld van de bond was op. En over de selectie hebben we tot op heden nog helemaal niks van de federatie vernomen.”

bron: Belga