Twaalf mensen opgepakt bij nieuwe rellen in Brussel aan Louizalaan

Twaalf mensen opgepakt bij nieuwe rellen in Brussel aan Louizalaan

Bij nieuwe rellen in Brussel zijn twaalf mensen opgepakt, bevestigt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Na een manifestatie tegen slavernij in Libië op het Poelaertplein aan het Justitiepaleis trok een bende naar winkels op de Louizalaan om daar ravage aan te richten. “Een dertigtal jongeren die aanwezig waren bij de manifestatie op het Poelaertplein hebben op een gegeven moment hun gezicht bedekt en zijn dan richting Louiza getrokken om daar beschadigingen aan te brengen aan een aantal winkels”, vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Onder meer de winkels van Damart en Caroline Biss en ook een voertuig van de federale politie werden beschadigd. De aanwezige politie op de manifestatie kreeg steun van de federale politie, die het waterkanon inzette en een helikopter liet aanvliegen. Bij de tussenkomst van de oproerpolitie werden twaalf personen administratief aangehouden.

Net zoals bij de andere rellen kunnen de opgepakte personen later gerechtelijk aangehouden worden indien er beelden blijken te zijn waarmee aangetoond kan worden dat deze personen strafbare feiten hebben gepleegd.

Voorlopig is de rust teruggekeerd laat de politie nog weten.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon veroordeelde reeds de feiten via Twitter. “Opnieuw onaanvaardbaar gedrag van relschoppers in Brussel. Crisiscentrum volgt situatie samen met politiediensten strikt op.”

bron: Belga